Metin Yazarı Nasıl Olunur?

Metin yazarı olunmaz doğulur, diye soğuk bir espriyle başlasam nasıl olur? Biliyorum çok klişe, diyeceksiniz. Öncelikle: “ Metin yazarı nasıl olunur? ” sorusuna cevap arayalım. Aslında metin yazarı da manidar bir ifade değil mi? Metin, zaten cümlelerin bir araya gelmesiyle oluşan, içeriğinde belli bir mesaj barındıran yazıya denir. Bakarsanız yazı yazarı gibi bir anlama geliyor sanki. Ama yazar dediğinizde akla gelen ilk şey kitaplardır. Kitap yazan kişiye yazar deniyorsa reklam senaryosu, ürün tanıtımı ve açıklaması, marka hikâyesi yazana ne denir? İşte ona da metin yazarı deniyor.

Metin Yazarı Ne İş Yapar?

Metin yazarı, içerik yazarının aksine daha eski bir meslek dalıdır. Genellikle geleneksel reklamcılık için yazılan metinler, metin yazarlarının kaleminden çıkar. Yeni medyada kullanılan reklam metinleri de yine metin yazarlığı kapsamına girer. Metin yazarları:

  • Google Ads metni
  • Ürün tanıtım senaryosu
  • Video animasyon senaryosu
  • Televizyon reklam senaryosu
  • Radyo reklamı senaryosu
  • Sosyal medya reklam metni
  • Ürün ve marka hikâyesi gibi birçok farklı yaratıcı işlere imza atar.

Metin Yazarı Olmak İçin Yapmanız Gerekenler

Niyetiniz metin yazarlığı yapmak ve bu işten para kazanmaksa öncelikle Türkçeyi iyi bilmelisiniz. Cümleleriniz anlamlı ve yazdığınız konuyu açıklamaya yetecek güçte olmalıdır. Tam zamanlı metin yazarlığı yapmak istiyorsanız çeşitli firmalar ve reklam ajansları zaman zaman projelerini yönetecek ve reklam metni yazacak ekip arkadaşları arıyor. Bunların yanında eğer freelance metin yazarı olmak istiyorsanız bir internet sitesine sahip olmalısınız. Ayrıca: Instagram, Twitter, Facebook, Linkedin, Medium gibi çeşitli sosyal medya kanallarından en az bir tanesini aktif kullanmanız gerekir. Günümüzde Instagram freelance çalışan kişisel markalar için önemli bir pazarlama kanalıdır. Bunun dışında ise işiniz yazarlık olduğundan yazı paylaşımlarının ağırlıkta olduğu Linkedin’de aktif olmayı tercih edebilirsiniz. Bir taraftan iş başvuruları yapıp diğer taraftan ise sosyal medya hesaplarınızda düzenli olarak dikkat çeken yaratıcı metinler paylaşabilirsiniz. Eğer kaleminiz güçlüyse zamanla yaratıcı ve etkili içeriklere ihtiyaç duyan kişiler hesabınızı fark eder.

Metin Yazarlığı Yaparak Geçimimi Sağlayabilir miyim?

Eğer gerçekten bir işten para kazanmak istiyorsanız o işte tutunmak ve tanınmak için yeterince çırpınıp çaba göstermelisiniz. Özellikle freelance bir kariyer hedefliyorsanız metin yazarı olmak için pratik yaparak başlamalısınız. Metin yazarlığı yapmak isteyen kişilerin çoğu bir hevesle yazarlığa başlayıp sonra sürecin yorucu olmasından, yeterince para kazanamamaktan şikâyet etmeye başlıyor. Oysaki kendinizi geliştirmek adına ilk başta küçük adımlar atmalısınız.

Freelance işlere teklif verip kendinizi geliştirirken bir taraftan da tam zamanlı ya da yarı zamanlı metin yazarı işlerine göz atabilirsiniz. Bir taraftan freelance çalışarak iş ağınızı da geliştirebilirsiniz. Öğrencilik döneminde yer aldığınız projeler, metin yazarlığı alanında ilerleyen süreçte daha profesyonel ve ses getiren işlere imza atmanıza yardımcı olur. İşte kendinize bu yatırımı yapmaya razıysanız başarılı ve geçimini kalemiyle sağlayan metin yazarlarından biri olabilirsiniz.

Metin Yazdırmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Tabi her marka sahibi kendi ürünlerini, hizmetlerini ve markasının hikayesini kendi yazmaya kalksa bütün iş süreci sekteye uğrar. O halde nasıl arabanız bozulduğunda tamirciye gidiyorsanız işinizi anlatmanız gerektiğinde de profesyonel bir metin yazarının kapısını çalmalısınız.

” Metin yazarı nasıl olunur? ” konusunda bilgi almak ve konuyla bağlantılı daha fazla yazıya ulaşmak için bloğumu takipte kalabilirsiniz. Eğer bir firma sahibiyseniz ve metin yazarı olmaktansa ihtiyaç duyduğunuz reklam metinleri, ürün ve marka hikâyeleri, şirket tanıtım metinleri için benimle iletişime geçebilirsiniz. Merve Özkan farkıyla profesyonel metin yazarlığı hizmeti alarak firmanıza değer katmaya ne dersiniz? Yaratıcı metin yazarlığı hizmeti için şimdi arayın! Markanızın ışığını birlikte parlatalım.

Bir yorum bırakın